Divi tema dolazi sa opcijama za postavljanje različitih delova vašeg web sajta (portala). Divi se u potpunosti učitava sa sopstvenim prilagođenim tematskim opcijama. Ovim opcijama se pristupa u WordPress „Dashboard“ meniju pod Divi „Theme Options“.

Logo

Ovde ćete dodati sliku za logo i ipod toga „favicon“ sliku koja će predstavljati vašu web-lokaciju u adresnoj traci pretraživača.

Fiksna navigacijska traka

Fiksna navigacijska traka je fiksirana na vrhu ekrana prilikom pomicanja po stranici. To je traka menija koja će se malo smanjiti prilikom pomeranja da bi se obezbedio čitljiviji prostor na ekranu.

Divi galerija

WordPress media uploader sadrži funkciju „Create Gallery“ koja vam omogućava da dodate galerije slika na svoje stranice. Omogućite ovu opciju ako želite zameniti zadani stil WordPress galerije stilom Divi galerije.

Odaberi boju po nijansi

Ovde možete promeniti podrazumevanu paletu boja za sve boje unutar programa „Divi Builder“ i „Visual Builder“. Možete postaviti boje potrebne za prilagođavanje teme tako da će iste biti dostupne tokom celog procesa izgradnje.

Uhvatite prvu sliku iz posta

Ako biste za vašu sličicu radije koristili slike koje su već u vašem postu, možete aktivirati ovu opciju. Jednom aktivirana, minijaturna slika će biti automatski generisana koristeći prvu sliku u vašem postu.

Blog stil model

Tema podrazumevano skraćuje vaše postove na indeksnim / kućnim stranicama kako bi kreirali pretpregled postova. Ako želite prikazivali svoje postove na indeksnim stranicama kao tradicionalni blog, aktivirajte ovu funkciju.

Izgled i kategorije stranica za WooCommerce

Ako ćete koristiti WooCommerce integraciju, možete definisati koji izgled želite da vaša Web prodavnica koristi na stranicama proizvoda i kategorije proizvoda.

Google API ključ

Modul Karte koristi API za Google Maps i za to je potreban važeći Google API ključ. Pre korištenja modula karte, proverite jeste li dodali svoj API ključ.

Upišite Google Maps Script

Onemogućite ovu opciju da biste uklonili skriptu API-ja za Google karte sa stranica Divi Builder. Ovo može poboljšati kompatibilnost s dodacima treće strane koji također uključuju ovu skriptu.

Moduli koji se oslanjaju na Google Maps API kako bi ispravno funkcionisali i dalje će biti dostupni, ali neće funkcionisati dok je ova opcija onemogućena (osim ako ručno ne dodate API skriptu Google Maps).

Ikone društvenih medija

Divi postavlja vaše socijalne medijske veze unutar vašeg portala na dnu stranice. Ovde možete kontrolisati ikone društvenih medija.

Broj proizvoda prikazanih na stranicama WooCommerce arhive

Ovde možete odrediti koliko je WooCommerce proizvoda prikazano na stranici arhive. Ova opcija radi nezavisno od podešavanja „Opcije čitanja u wp-admin-u“.

Broj postova po stranici

Odredite koliko postova želite da se prikažu kada korisnik poseti stranicu kategorije, stranicu arhive, stranicu rezultata pretraživanja ili stranicu oznake.

Format datuma

Ova opcija vam omogućava da promenite način prikaza datuma. Za više informacija pogledajte WordPress instrukcije na linku: http://codex.wordpress.org/Formatting_Date_and_Time

Koristite odlomke kada su definisani

To će omogućiti upotrebu odlomaka u postovima ili stranicama.

Odgovarajući kratki kodovi

Ova opcija omogućava kratke kodove da reaguju na različite veličine ekrana.

Google Fonts podskupovi

Ovo će omogućiti Google fontove za ne-engleski jezik.

„Nazad na vrh“ dugme

Imate mogućnost da prikažete dugme Nazad na vrh (u donjem desnom uglu vaše stranice) dok se krećete.

Glatko pomicanje

Ovo će omogućiti glatko pomeranje pomoću točkića miša. Glatko pomeranje je posebno korisno kada se koriste linkovi za povezivanje na određena područje stranice.

Kreiranje CSS

Ovde možete da unesete bilo koji prilagođeni CSS da biste prilagodili vašu lokaciju. Za opsežne CSS modifikacije preporučujemo da uvek koristite dečiju temu glavne teme sajta.

 

Navigacija> Stranice

Isključite kategorije iz trake za navigaciju

Sve vaše postojeće kategorije će se pojaviti u ovom prozoru. Svaka nova kategorija će se pojaviti u navigaciji po „defaultu“. Ovde možete poništiti odabranu stranicu kategorije ako ne želite da je prikažete.

Prikaži padajuće menije

Ako želite da prikažete ili uklonite padajući meni iz navigacijske kategorije, onemogućite ovu funkciju.

Sakrij prazne kategorije

Ako je kategorija napravljena, ali se ne koristi nijedan post, možete odabrati da li je želite prikazati u navigaciji. Po defaultu su skrivene prazne kategorije.

Broj prikazanih padajućih redova

Ova opcija vam omogućava da kontrolišete koliki je nivo padajućeg menija vaše stranice. Povećanje broja omogućava da se prikažu dodatne stavke menija.

Linkovi za sortiranje kategorija

Izaberite kako će linkovi kategorija biti sortirani.

Naručite kategoriju Linkova prema rastućem / silaznom

Navedite kojim redosledom bi se trebali pojaviti linkovi za sortirane kategorije.

Navigacije „General“ postavke

Onemogućite veze padajućeg menija na vrhu

U nekim slučajevima korisnici će hteti da kreiraju podkategorije ili veze kao rezervisana mesta za držanje popisa mlađih veza ili kategorija. U ovom slučaju nije poželjno da glavne veze vode bilo gde, već samo da služe organizovanoj funkciji. Ako omogućite ove opcije, ukloniće se veze sa svih glavnih stranica / kategorija tako da ne vode nigde kada se kliknu.

Pojedinačni izgled posta

Izaberite stavke koje želite da prikažete u odeljku informacije o postu

Ovde možete odabrati koje stavke se pojavljuju u odeljku o informacijama o postu na pojedinačnim stranicama. Ovo je mesto, obično ispod naslova posta, koji prikazuje osnovne informacije o vašem postu. Pojaviće se označene stavke prikazane ispod.

Prikaži komentare na postove

Ovu opciju možete onemogućiti ako želite da uklonite komentar i obrazac za komentare sa pojedinačnih stranica.

Postavite „Thumbs“ na postove

Po „Defaultu“ stoje sličice na početku posta na pojedinačnim stranicama. Ako želite da uklonite ovu sličicu da biste izbegli ponavljanje, isključite ovu opciju.

Izgled jedne stranice

Postavite Thumbs na stranice

Po „Defaultu“ sličice nisu postavljene na stranicama (koriste se samo na postovima). Međutim, ako ih želite koristiti omogućite ovu opciju.

Prikaži komentare na stranicama

Podrazumevani komentari se ne stavljaju na stranice, međutim, ako želite da omogućite ljudima da komentarišu vaše stranice, jednostavno omogućite ovu opciju.

Raspored opšte postavke

Post Info sekcija

Ovde možete odabrati koje stavke se pojavljuju u odeljku postinfo na stranicama. Ovo je mesto, obično ispod naslova posta, koji prikazuje osnovne informacije o vašem postu. Pojaviće se označene stavke prikazane ispod.

Prikaži Thumbs na Index stranicama

Omogućite ovu opciju da biste prikazali sličice na stranicama indeksa.

Upravljanje Oglasima

Omogući jednobojni banner 468 × 60

Ako omogućite ovu opciju, na dnu stranica posta ispod sadržaja pojedinačnog posta prikazat će se banner oglas veličine 468 × 60. Ako je omogućeno, morate ispuniti sliku oglasa i putanju URL.

Ulazna slika bannera 468 × 60 reklama

Ovde možete dodati url slike 468 × 60.

Unos 468 × 60 odredišnih URL oglasa

Ovde možete dodati putanju URL za 468 × 60 baner.

Ulazni 468 × 60 adsense kôd

Postavite svoj „AdSense“ kôd ovde.

SEO> Indeksna stranica SEO

Omogući kanonske URL-ove

Kanonikalizacija pomaže pri sprečavanju indeksiranja duplih sadržaja na pretraživačima. Neke stranice mogu imati različite URL-ove koji vode na isto mesto. Na primer, domena.com, domena.com/index.html i www.domain.com su različiti URL-ovi koji vode do vaše početne stranice.

Iz perspektive pretraživača ovi duplirani URL-ovi, koji se javljaju zbog prilagođenih permalink-ova, mogu se pojedinačno menjati kao odredište. Definisanje kanonskog URL-a govori pretraživaču koji URL želite redovno koristiti za to.

Omogući meta opise

Označite ovaj okvir ako želite prikazati meta opise na stranicama kategorije / arhive. Opis se zasniva na opisu kategorije koji odaberete prilikom izrade / uređivanja vaše kategorije u wp-adminu.

Odaberite metodu autogenerisanja

Ovde možete odabrati način generisanja naslova na indeksnim stranicama. Možete promeniti redosled naziva vašeg bloga i naslova indeksa, ili možete potpuno ukloniti ime bloga iz naslova.

Odredite znak za razdvajanje naziva bloka i posta

Ovde možete promeniti znak koji odvaja naslov bloga i naziv indeksne stranice kada koristite autogenerisane naslove postova. Zajedničke vrednosti su | ili –

SEO Pojedinačna stranica

Omogući prilagođene naslove

Tema podrazumevano kreira naslove postova na osnovu imena bloga. Ako želite da vaš meta naslov bude drugačiji od stvarnog naslova posta, možete definisati prilagođeni naslov za svaki post pomoću prilagođenih polja. Ova opcija mora biti omogućena i morate odabrati prilagođeni naziv polja za vaš naslov.

Omogući prilagođeni opis

Ako želite dodati meta opis u svoj post, možete to učiniti pomoću prilagođenih polja. Ova opcija mora biti omogućena za prikazivanje na stranicama posta. Možete dodati svoj meta opis pomoću prilagođenih polja na osnovu imena prilagođenog polja koje definišete.

Omogući prilagođene ključne reči

Ako želite dodati meta ključne reči u svoj post, možete to učiniti koristeći prilagođena polja. Ova opcija mora biti omogućena. Možete dodati meta ključne reči na temelju imena prilagođenog polja koje definišete.

Omogući kanonske URL-ove

Kanonikalizacija pomaže da se spreči indeksiranje duplikata sadržaja od strane pretraživača.

Korisničko polje Ime koje će se koristiti za naslov

Kada definišete naslov koristeći prilagođena polja, trebate koristiti ovu vrednost za prilagođeno polje. Ime vašeg prilagođenog polja treba biti naslov koji želite koristiti.

Naziv korisničkog polja koji će se koristiti za opis

Kada definišete meta opis pomoću prilagođenih polja, trebate koristiti ovu vrednost. Vrednost prilagođenog polja treba biti prilagođeni opis koji želite koristiti.

Naziv prilagođenog polja koji će se koristiti za ključne reči

Kada definišete ključne reči koristeći prilagođena polja, trebate koristiti ovu vrednost za prilagođeno polje. Vrednost vašeg prilagođenog polja treba da budu meta ključne reči koje želite koristiti, odvojene zarezima.

Ako su prilagođeni naslovi onemogućeni, izaberite metod autogenerisanja

Ako ne koristite prilagođene naslove postova, možete imati kontrolu nad generisanjem naslova. Ovde možete da izaberete koji redosled želite da se prikazuje, naslov posta i ime bloga, ili da uklonite ime bloga iz naslova.

Definišite znak da biste razdvojili ime bloka i naslov posta

Ovde možete promeniti znak koji odvaja naslov bloga i naziv posta kada koristite autogenerisane naslove postova. Zajedničke vrijednosti su | ili –

 

SEO Početna